BETON

We hebben twee series beschikbaar: de Q-serie en de F-serie. Beide zijn voorzien van een speciale coating die vlekken tegengaat, wat onze klanten gemoedsrust geeft in hun keuze.


De Q-serie wordt gevormd door het beton ondersteboven in een mal te storten, resulterend in een glad en gelijkmatig oppervlak. Het proces vereist een zorgvuldige constructie van de mal om naden op het aanrecht te vermijden. Hoewel dit proces beperkt is in de grootte van het aanrecht, levert het een consistent esthetisch resultaat op.


Aan de andere kant biedt de F-serie een meer ambachtelijke benadering door het beton in een bekisting te storten en vervolgens met de hand te gladstrijken. Hierdoor behoudt het oppervlak meer textuur. Een bijkomend voordeel van deze methode is dat het mogelijk is om grote bladen zonder naden te creëren, waardoor een naadloos en robuust eindresultaat wordt gegarandeerd.

Afspanen beton
Spaan beton
Q serie beton 1 1
Q90
Q serie beton 2
Q95

Q-SERIE BETON

De Q-serie onderscheidt zich door de toepassing van ondersteboven storten in een mal. Hierbij wordt eerst de bekistingsmal vervaardigd. Het beton dat op de onderkant van de mal wordt gestort, vormt de bovenkant van het aanrecht. Daarom moet de onderkant van de mal uit één stuk bestaan om naden op het oppervlak van het aanrecht te voorkomen. Dit resulteert in een beperking qua grootte van het aanrecht, met een maximale lengte van 2.80 meter en de maximale breedte is 1.40 meter met een dikte van 4 centimeter. Desondanks leidt deze methode tot een zeer gelijkmatig oppervlak.

F-SERIE BETON

De F-serie kenmerkt zich door het gebruik van handmatig afgespaand beton, de enige traditionele methode voor het vervaardigen van betonnen bladen. Hierbij kunnen de maximale lengtes oplopen tot 6 strekkende meter bij een breedte van 1.50 meter, met diktes variërend van 4 centimeter tot 20 centimeter. Deze ambachtelijke benadering resulteert in een handafgewerkte uitstraling, waardoor elk blad een uniek karakter krijgt.

Beton F 7500
F7500
Beton F 7520
F7520
Beton F 8512
F8512
Beton F 8510
F8510
Beton F 7770
F7770 – Cortenbeton light
Beton F 7772
F7772 – Cortenbeton dark